fredag, juni 01, 2007

Gående hjärndöda i grupp = Lärarförbundet

Chalmers har tydligt visat i sina antagningsprov att studenternas matematikkunskaper sjunkit kraftigt de senaste 10 åren.
...Dagens åttor har samma matematikkunskaper som sjuorna för tio år sedan. Språkinstitutionerna på universiteten konstaterar att studenterna är sämre i engelska än tidigare. Inte bara är dom sämre. Dom vill inte anstränga sig lika mycket som tidigare års studenter.
...Jag har talat med många högskole och universitetslärare och alla är överens om att studenterna är sämre överlag, kan mindre och inte vill jobba lika hårt som tidigare.
Lärarförbundets kommentar är att det förekommer svartmålning av skolan i medierna (Dn refererar).

Det är ingen svartmålning, skolan har försämrats och Lärarförbundetsmedlemmar har en stor del av ansvaret. Dags att börja jobba. Lärarförbundet kan ta upp en diskussion med tomtarna ansvariga för universitetens pedagogikinstitutioner och vimsepellarna ansvariga för lärarutbildning på högskolorna. De kan bråka om vem som har ansvaret ett tag. Det finns dock stora problem i dagens skola.
...Att några andra områden som prioriterats är bättre än förr skall lärarna dock ha beröm för, till exempel verkar antimobbningsarbetet fungera allt bättre.

Inga kommentarer: